AudioTool - Johdanto

Audiotool on ilmainen musiikinteko-ohjelma netissä. Se toimii selaimesi Adobe Flash Player -liitännäisen avulla nettiselaimessa, eikä tarvitse paljoa suoritustehoa koneeltasi.

Mikä on Audiotool?

Audiotool on nettiselaimessa toimiva ilmainen ohjelma, jolla voi tehdä musiikkia ja julkaista kappaleita, sekä työsessioita Audiotool-yhteisössä. Omat kappaleet voi myös ladata tietokoneelle. Yhteisön lisäksi Audiotoolilla tehtyä musiikkia on mahdollista julkaista mm. iTunes-storessa sekä Spotifyssa.

Audiotool musiikinteko-ohjelmassa on modulaarinen rakenne – voit lisätä ja poistaa mielinmäärin soittimia, ääninäytteitä sekä muita komponentteja. Oletusasetuksena työalueen keskellä on mikseri, johon voit liittää haluamasi määrän soittimia ja efektejä sekä muita miksereitä, periaatteessa loputtomasti. Voit tehdä haluamasi määrän signaalireitityksiä, yhdistelmiä ja kokeiluja.

Ohjelman näkymän alaosassa on sekvensserialue, jolle muodostuu uusi raita, kanava, aina kun työalueelle raahaa uuden soittimen tai ääninäytteen äänikirjastosta. Sekvensserialueella voi tehdä mm. ääni- tai ohjausluuppeja sekä ohjausautomaatioita, kuten esim. äänentasoautomaation (eng. volume automation).

Näin pääset alkuun

Voit käyttää ohjelmaa rekisteröitymättä käyttäjäksi, mutta tällöin työsessoiden ja kappaleiden tallennus ja julkaisu ei ole mahdollista. Seuraavassa opastetaan rekisteröityminen käyttäjäksi.

  • Mene osoitteeseen http://www.audiotool.com

  • Kirjautumisen ja rekisteröitymisen valikko avautuu oikeasta yläkulmasta henkilösymbolia napsauttamalla.

at05_log_in_sateri.png
  • Valitse “New to Audiotool? Sign up now”. Täytä tarvittavat kohdat rekisteröitymistä varten. Seuraa sivun ohjeita.

at04_luo_tili_sateri.png
  • Kun tunnus on luotu voit kirjautua sisään etusivun kirjautumisvalikosta antamalla käyttäjätunnuksesi sekä salasanasi.

at05_log_in_sateri.png
  • Jos tietokoneellesi/selaimeesi ei ole asennettu Adobe Flash Playeria, pyytää Audiotool asentamaan sen. Flash Playerin saa ladattua täältä http://get.adobe.com/flashplayer/

  • Jos jouduit asentamaan Flash Playerin palaa Audiotoolin etusivulle ja avaa ohjelma uudelleen.

at06_welcome_sateri.png