Efektipedaaleita voidaan kytkeä suunnilleen minne kohtaa vain signaaliketjussa –vain mielikuvitus on rajana. Efektejä voidaan reitittää halutessa useita peräkkäin, niitä voidaan reitittää suoraan signaalireitille tai mikserin aux-liitännän kautta.
Ensiksi tarvitaan äänilähde, jota halutaan efektoida. Voidaan käyttää instrumentteja, tai samplekirjaston äänitteitä.
Signaali joko kytketään suoraan äänilähteestä efektilaitteiseen, tai voidaan käyttää esim. mikserin aux-liitäntää (auxiliary = ulkoinen).
Mikserin aux-toiminnolla yhtä ja samaa efektiä (esim. kaiku) voidaan käyttää monelle eri instrumentille/signaalille. Kuvitellaan, että meillä on kolme soitinta kytkettynä mikseriin: kitara, laulu ja shaker. Haluamme lisätä kaikkiin instrumentteihin samantyyppistä kaikua, mutta eri määrän. Olisi mahdollista, mutta vaivalloista, kytkeä joka instrumentin perään oma kaikulaite. Sopivan kaiun löydettyä yhdelle instrumentille olisi se lisäksi hankalaa asettaa tarkalleen samanlaiseksi muille soittimille. Käytämme tähän siis mikserin aux-toimintoa. Kaikupedaali Reverb kytketään aux1-lähtöön Centroid-mikserin oikeasta laidasta ja sen ulostulo kytketään aux1-sisäänmenoon. Kaiku säädetään tässä vaiheessa pedaalista sataprosenttisesti "wetiksi", eli pedaali syöttää eteenpäin pelkkää efektoitua signaalia. Nyt katsomme mikserin ykköskanavaa johon kitara on kytketty ja avaamme aux1-säädintä –signaali kulkeutuu nyt aux1-liitäntää pitkin efektipedaaliin ja meidän pitäisi kuulla myös kaiutettu signaali. Säädämme kaikua kuuluviin halutun määrän ja mikäli haluamme teemme vielä säätöjä pedaalin asetuksiin kuten kaiun kokoon. Sama toiminto tehdään myös laulu ja shaker -kanaville. Sanotaanpa vaikka, että lauluun haluamme vain aavistuksen kaikua, shakerille taas erittäin paljon. Centroid-mikserin aux-osassa oikeassa laidassa on kaksi aux-lähtöä ja näiden sisäänmenoille on omat äänentasonsäätimet.