Linux - Apua ongelmatilanteessa

linux_tux_67671.jpg
 

Linux-käyttäjällä on tukenaan laaja käyttäjäyhteisö. Lisätietoa ja neuvontaa ongelmatilanteiden varalta löytää parhaiten oman Linux-jakelun tai ongelmallisen sovelluksen verkkofoorumilta. Monesti apua löytyy myös läheltä, sujuvalla suomen kielellä.

Audiotyöskentely tietokoneella sisältää siinä määrin monimutkaisia asioita, että jonkinlaisiin ongelmiin törmääminen silloin tällöin on hyvin todennäköistä. Ongelmat voivat liittyä laitteistoon, käyttöjärjestelmään tai yksittäisen ohjelman toimintoihin. Ongelmien välttämiseksi hyvä yleisohje on, ettei toimivaa järjestelmää kannata ehdoin tahdoin horjuttaa äkkinäisillä muutoksilla. Mikäli ongelmia kuitenkin ilmenee, kannattaa pitää mieli rauhallisena ja pyytää rohkeasti apua.

Hyviä yleisohjeita Linuxiin liittyen löytyy suomenkieliseltä Linux.fi -sivustolta.

Parhaiten teknisiin ongelmiin löytyy opastusta ja ohjeistusta jakelukohtaisilta sivustoilta. Näitä löytyy suomen kielellä ainakin seuraavasti:

- Ubuntu Suomi: http://www.ubuntu-fi.org/

- Linux Mint Suomi: http://linuxmint-fi.info/

- Gentoo Suomi: http://www.gentoo.org/doc/fi/

Audiokäyttäjälle hyödyllistä perustietoa ja oppaita löytyy Linux.fi:n musiikkiosuudesta: http://linux.fi/wiki/Musiikinteko_Linuxilla.

Muusikoiden.net -sivustolla on Linux-aiheesta jonkin verran tietoa ja keskustelua: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=136394

Englanniksi tietoa löytyy verkosta runsaasti, ohessa poimintoja erityisesti musiikkituotantoon liittyvistä sivustoista:

http://www.linuxmusicproduction.com/

http://linux-sound.org/

http://linux-audio.com/

http://www.linuxjournal.com/tag/audio

Katso myös

Linux - johdanto
Linux - jakelut
Linux - musiikkiohjelmat
Linux - JACK-asetukset ja QJackCtl
Linux - Demosessio
Linux - hankkiminen ja asennus