EMUTE-MUSIIKKITEKNOLOGIASIVUSTO
Emute

Cubase 7.5 - Asennus ja lisensointi

Kirjoittanut Panu Siik | 16.06.2014

USB-eLicencer avain on USB-laite, jota monet Steinberg-tuotteet käyttävät ohjelmistojen kopiosuojaukseen. Lisenssit siis tallennetaan eLicencer avaimeen, josta myös käytetään nimitystä "dongle". Voit tallentaa laitteelle yhden tai useamman lisenssin käyttäen Steinberg Cubasen mukana tulevaa eLicencer Control Center- ohjelmaa. Tällä ohjelmalla voit tarkistaa lisenssiesi tilan milloin vain. Lisenssejä voi tietyissä rajoissa siirtää myös muiden USB-eLicencer-avainten välillä. Tämä on kätevää, jos esimerkiksi haluat myydä jonkin tuotteen, jota et enää tarvitse.

Asennus

Asennusohjelma asentaa kaikki tiedostot oikeaan paikkaan automaattisesti.

Riippuen käyttöjärjestelmästä Start Center -ohjelma saattaa käynnistyä automaattisesti, kun syötät asennus-DVD:n. Jos ohjelma ei kuitenkaan avaudu, avaa DVD-kansio ja kaksoisnapsauta tiedostoa "Start_Center.exe" (Windows) tai "Start_Center.app" (Mac). Tämä aloittaa Cubase-ohjelman asennuksen. Voit myös selata lisäasetuksia ja tietoja, joita on tarjolla asennuslevyllä.

Mikäli et halua asentaa Cubase-ohjelmaa interaktiivisen Start Center -ohjeiden mukaan, toimi näin:

Windows
1. Kaksoisnapsauta tiedostoa "Setup.exe"
2. Noudata näytön ohjeita.
Mac
1. Kaksoisnapsauta tiedostoa "Cubase 7.mpkg"
2. Noudata näytön ohjeita.

Cubase käynnistyy oletuksena 32-bittisenä. Mikäli haluat käyttää ohjelmaa 64-bittisenä, tee seuraava:

Mac
1. Mene Ohjelmat-kansioon
2. Napsauta Cubasen kuvaketta oikealla hiiren näppäimellä ja valitse "Get info"
3. Napsauta hiiren vasemmalla näppäimellä rasti pois kohdasta "Open in 32-bit mode"

Mikäli sinulla on asennettuna tietokoneeseesi vain 4GB tai vähemmän RAM:ia, voit hyvillä mielin käyttää ohjelmaa 32-bittisenä. Mutta jos tietokoneessasi on enemmän kuin 4GB RAM:ia, sinun kannattaa käyttää ohjelmaa 64-bittisenä. 

Lisensointi

eLicencer Control Center löytyy Mac-järjestelmissä Ohjelmat-kansiosta ja Windows-järjestelmissä Käynnistä-valikosta.

Mikäli sinulla on entuudestaan muita Steinbergin tuotteita, joiden lisenssit on eri eLicencer-avaimilla, voit siirtää kaikki lisenssit yhdelle USB-eLicencer laitteelle USB-porttien vapauttamiseksi.

Cubase myydään USB-eLicencer avaimen sekä aktivointikoodin kanssa ja avaimella on määräaikainen lupa. Voit siis käyttää Cubase ohjelmaa välittömästi yhteensä 25 tuntia.

 

Voit aktivoida uuden lisenssin napsauttamalla ylläolevan kuvan Enter Activation Code -painiketta. Kirjoita aktivointikoodisi, jonka sait ostoksen yhteydessä, alapuolen kuvan kenttiin. 

 

Kun lisenssiä aktivoidaan, älä irroita USB-eLicenceriä tietokoneesta, vaan odota kärsivällisesti, jotta ei tapahdu siirtovirhettä.

Pidä eLicencer-tikku hyvässä tallessa. Sen hukkaaminen voi merkitä sitä, että hukkaat samalla myös kaikki ostamasi ohjelmat!

Katso myös

Cubase 7.5 - Käyttöliittymä
Cubase 7.5 - Projektin luonti & asetukset
Cubase 7.5 - Raitatyypit
Cubase 7.5 - Asennus ja lisensointi
Cubase 7.5 - MixConsole-mikseri
Cubase 7.5 - Loop Browser
Cubase 7.5 - Äänitys