EMUTE-MUSIIKKITEKNOLOGIASIVUSTO
Emute

Audiotool: Efektipedaalien käyttö

Kirjoittanut Tatu Säteri | 29.05.2014

Efektipedaaleita voidaan kytkeä suunnilleen minne kohtaa vain signaaliketjussa –vain mielikuvitus on rajana. Efektejä voidaan reitittää halutessa useita peräkkäin, niitä voidaan reitittää suoraan signaalireitille tai mikserin aux-liitännän kautta.

Lue lisää »

Audiotool, Bass Line

Kirjoittanut Kalle Kaunisto | 24.04.2014

Bass Line on syntetisaattori, joka on tarkoitettu bassokuvioiden luomiseen. Sen toiminta perustuu erilaisten kuvioiden (pattern) käyttämiseen. Käytettävissä on valmiita kuvioita, mutta käyttäjällä on myös mahdollisuus luoda itse omia kuvioitaan. Bass Line perustuu Rolandin vuosien 1982 ja 1984 välillä valmistamaan TB-303 syntetisaattoriin.

Audiotool, Bass Line
Lue lisää »

Audiotool, Tools (Työkalut)

Kirjoittanut Kalle Kaunisto | 20.03.2014

Tools-osio (Työkalut) koostuu pääasiallisesti laitteista, joilla audiosignaalin reititykseen voidaan vaikuttaa eri tavoin. Työkaluja käyttäen voidaan esimerkiksi jakaa yksi signaali moneksi, kaksi signaalia yhdistää yhdeksi ja ennen kaikkea lukuisia signaaleja yhdistää yhdessä pisteessä - eli miksata. Tools-osio koostuukin käytännössä erilaisista miksereistä. Ainoan poikkeuksen tässä kategoriassa tekee Audiotrack-laite, joka nimensä mukaisesti toistaa audiotoolin sample-kirjastosta valittua audiota (Katso Samplet). Miksereistä ylivoimaisesti tärkein ja monikäyttöisin on 16-kanavainen Centroid-mikseri.

Audiotool, Tools (Työkalut)
Lue lisää »

Audiotool, johdanto

Kirjoittanut Tatu Säteri | 20.03.2014

Audiotool on ilmainen musiikinteko-ohjelma netissä. Se toimii selaimesi Adobe Flash Player -liitännäisen avulla nettiselaimessa, eikä tarvitse paljoa suoritustehoa koneeltasi.

Audiotool, johdanto
Lue lisää »