EMUTE-MUSIIKKITEKNOLOGIASIVUSTO
Emute

Transcribe! – Tiedostotyyppi ja audion vieminen

Kirjoittanut Jari Eerola | 14.01.2015

Transcribe! luo automaattisesti uuden tiedosto-tyypin kun avaat ohjelmaan jonkun äänitteen.

Transcribe! luo automaattisesti uuden tiedosto-tyypin kun avaat ohjelmaan jonkun äänitteen. Jos teet äänitteelle muutoksia, kuten viritystä ja transponointi tai merkitset eri osat ja tahdit, etkä saa transkriptiotasi valmiiksi, on järkevää tallettaa tiedosto Transcribe!-ohjelman omassa XSC-formaatissa (kuva 1).

Kuva lopuksi 1. Tallenna Transcribe!-ohjelman omaan formaattiin.

Kuva lopuksi 1. Tallenna Transcribe!-ohjelman omaan formaattiin.

Tämä tiedosto-tyyppi ei sisällä audiota vaan ainoastaan tietoja siitä, mitä merkintöjä tai muutoksia audioon halutaan. On järkevää säilyttää xsc-tiedostot samassa paikassa kuin alkuperäiset audiot (äänitteet), sillä jos siirrät tai poistat alkuperäisen audion koneeltasi xsc-tiedosto ei enää toimi ja menetät tekemäsi merkinnät ja muutokset.

Voit jatkaa työskentelyä ja avata työsi uudelleen kaksoisklikkaamalla xsc-tiedostoa. Ohjelma avaa alkuperäisen äänitteen ja tekee siihen samalla muutokset. Huomaa, että alkuperäinen audio tai äänite säilyy aina muuttumattomana.

Joskus on kätevää leikata vain osa transkriptoitavasta tiedostosta, jos esimerkiksi äänitteessä on paljon tyhjää tai haluat esimerkiksi lähettää kaverillesi kappaleesta osan. Tätä varten ohjelmasta löytyy Export-toiminto (kuva 2). Valitse File/Export sound file.

Kuva lopuksi 2. Export sound file, vie ohjelmasta ulos audio.

Kuva lopuksi 2. Export sound file, vie ohjelmasta ulos audio.

Tämän jälkeen avautuu valintaikkuna, jossa voit päättää, miten ohjelma vie valitsemasi osan (Current selection) vai viekö se koko tiedoston (Whole file) efekteineen, jos niitä on asetettu (kuva 3).

Kuva lopuksi 3. Vie ohjelmasta -asetukset.

Kuva lopuksi 3. Vie ohjelmasta -asetukset.

Useimmiten kannatta valita Sample Rate –osioon Same as original, ellet jostain syystä halua muuttaa tiedoston muotoa.

Kuvat

Klikkaa suuremmaksi

Katso myös

Transcribe! – Aloitus
Transcribe! – Efektit
Transcribe! – Esittely
Transcribe! – Esittely
Transcribe! – Teksti-osio
Transcribe! – Ohjelman peruskäyttö